Nekpijn behandeling

Nekpijn is erg vervelend en vaak goed te behandelen.

Herken jij de volgende klachten?

  • Stijve nek bij het opstaan uit bed
  • Zeurende nekpijn na het werken
  • Pijnlijke nek tijdens kantoorwerk of studie
  • Brandende pijn tussen de schouderbladen
  • Moeite met omkijken

Dit zijn enkele symptomen die ik vaak voorbij hoor komen tijdens de intake. Vervelende klachten die je beperken in je dagelijks leven waardoor jij dingen niet meer kunt doen zoals voorheen. Deze klachten verminderen vaak al na enkele behandelingen. Belangrijk is om te kijken naar de mogelijke oorzaak van deze klachten zodat we deze blijvend kunnen verhelpen!

Maak een nekpijn behandeling afspraak bij KaroCare

Ben jij de nekpijn zat? Maak dan een afspraak bij KaroCare. De eerste afspraak is een intake, in dit vraaggesprek vraag ik je naar de klacht, de frequentie, duur en intensiteit van je nekpijn. Ook vraag ik naar eventuele andere klachten, zoals hoofdpijn, oorsuizen of duizeligheid. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek en wordt gekeken naar spierspanning, houding en beweeglijkheid van o.a. Nek, rug en schouders. Soms wordt zelfs gekeken naar de stand van je voeten. Ook is het belangrijk om te kijken naar (werk)houding, activiteit en leefstijl. Op deze manier kunnen we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Daarna wordt het behandelplan opgesteld, dit doe ik altijd in overleg met jou om een behandeling op maat te maken.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een combinatie van massage, houdingsadviezen en oefeningen. Ook aanpassen van de leefstijl is een belangrijk onderdeel van de therapie om de klachten blijvend te verhelpen.
Hoe vaak je behandelt wordt is per persoon verschillend, in het begin ongeveer 1-2x per week en daarna wordt dit afgebouwd. Daarnaast is het van belang om trouw de oefeningen te doen zodat de nekpijn op lange termijn ook weg zal blijven! Het resultaat van de behandeling is daarom sterk afhankelijk van jouw inzet!
Heb jij nekklachten? Aarzel niet en neem contact op!